Beépülők Beépülők

A beépülők kisebb feladatok elvégzésére szakosodott bővítmények, amelyek kiterjesztik a Joomla! keretrendszerét. Egyesek valamelyik bővítményhez kapcsolódnak, mások - például a szövegszerkesztők - a teljes Joomla!-n belül használhatók. A kezdő felhasználók megelégedhetnek a Joomla!-val együtt érkező beépülőkkel. Súgó

Keresés

A kereső komponens beépülőket használ a Joomla! webhely egyes részeiben a kereséshez. Ezt tetszés szerint be- és kikapcsolahtók igény és működési sebesség szeint. Sok külső fejlesztésű komponenshez külön kereső beépülő is tartozik .

Alapértelmezetten bekapcsolva:

Captcha

A Captcha beépülők feladata a spamek elleni védelem olyan űrlapokon mint a regisztráció, a kapcsolat vagy a bejelentkezés. A Joomla tartalmazza a Captcha beépülőt, amely a ReCaptcha® szolgáltatást használja, de telepíthetők más Captcha rendszereket felhasználó beépülők is.

Alapértelmezésként bekapcsolva:

Megjegyzés: A ReCaptcha a Google Inc. védjegye és a Joomla projekttől független. A beépülő használatához regisztráció és a használati feltételek elfpgadása szükséges a Recaptcha.net webhelyen. Teljes útmutató érhető el, ha szerkesztjük a ReCaptcha beépülőt a Beépülő-kezelőben.

Rendszer

A rendszerbeépülők minden betöltődő webhelyoldalon működnek. Olyan dolgokat vezérelnek mint az URL-k, a "megjegyzi" vezérlőelem ellenőrzése a bejelentkező modulban, és a gyosítótár bekapcsolt állapotának ellenőrzése. Az 1.6 verzióban újdonság az átirányító beépülő, amely az átirányító komponens segítségével támogatást ad az URL-k változásainak kezelésében.

Alapértelmezésként bekapcsolva:

Alapértelmezetten kikapcsolva:

Hitelesítes

A hitelesítő beépülők akkor működnek, amikor a felhasználó bejelentkezik a webes vagy az adminisztrációs felületre. A Joomla! hitelesítése az alapértelmezett művelet, de engedélyezhető a Gmail, LDAP vagy OpenID hitelesítés is. Más rendszerekre is lehet beépülőt telepíteni. Egy példa segítségével lehet új hitelesítő beépülőt létrehozni.

Alapértelmezésként bekapcsolva:

Alapértelmezésként kikapcsolva:

Felhasználó

Alapértelmezetten bekapcsolva:

Alapértelmezetten kikapcsolva:

Két új, de kikapcsolt állapotban levő belpülő van az 1.6 verzióban.

 • Kapcsolat készítő Súgó
  Linkelt kapcsolatelemet hoz létre inden új felhasználóhoz.
 • Profil Súgó
  Ez a példa profil beépülő lehetővé teszi a felhasználó regisztrációban és a profilmegjelenítőben kiegészítő mezők felvételét. Ez csak példa bővítménytípus a készítendő profilhoz.

Szövegszerkesztők

A szövegszerkesztők a tartalom szerkesztésénél működnek. A legtöbb helyen a TinyMCE az alapértelmezett, de a CodeMirror is használható a sablonkezelőben. A Nincs szövegszerkesztő beállítás egy szöveges beviteli mező HTML tartalomhoz.

Alapértelmezetten bekapcsolva:

Alapértelmezetten kikapcsolva:

 • Nincs

Szövegszerkesztők-bővítés

Ezek a beépülők vezérlik a szövegszerkesztők gombjait. Csak akkor futnak le, ha a szövegszerkesztő is fut.

Alapértelmezetten bekapcsolva:

 • Szövegszerkesztő gomb: Kép Súgó
 • Szövegszerkesztő gomb: Bővebben Súgó
 • Szövegszerkesztő gomb: Oldaltörés Súgó
 • Szövegszerkesztő gomb: Cikk Súgó

Alapértelmezetten kikapcsolva:

 • Nincs