A modulok a weboldal pozícióiban megjeleníthető kisméretű tartalmi blokkok. A webhely menüi modulokban jelennek meg. A Joomla! rendszerszinten 24 modult tartalmaz a bejelentkezéstől kezdve a keresésen át a véletlenképig. Minden modul neve mod_ karaktersorral kezdődik, de ha megjelenik, akkor annak a címe látható. A leírásokban a címek ugyanazok, mint a nevek.

Alkategóriák

 • Tartalmi modulok

  A tartalmi modulok cikket vagy más információt jelenítenek meg a Tartalom komponensből.

 • Felhasználó modulok

  A felhasználó modulok a felhasználó rendszerrel kommunikálnak. Lehetővé teszik a bejelentkezést, a bejelentkezettek és a legújabban regisztált felhasználók megjelenítését.

 • Megjelenítő modulok

  Ezek a modulok információkat jelenítenek meg a Tartalom és a Felhasználó komponensek kivételével más komponensekből. Ide tartoznak a a weblinkek, a hírcsatornák és a médiakezelő.

 • Segédmodulok

  A segédmodulok olyan hasznos funkciókat biztosítanak mint a keresés, hírszolgáltatás és a statisztika.

 • Navigációs modulok

  A navigációs modulok segítik a látogatót a webhelyen belüli mozgásban és a keresésben.

  A menük a webhely struktúráját tükrözik és segítséget adnak a webhely böngészéséhez. Habár ezek egyazon menümodulon alapulnak, ugyanz az adat többféleképpen jeleníthető meg a rugalmas modulokban.

  A menü tbbféleképpen jelenhet meg (például a felső menü és az Ausztráliai parkok példawebhely menüje) egészen a nagy összetett menükig (például a Joomla! névjegy menünek több szintje is van). Használhatók egyéb típusú megjelenítésre is mint például a webhelytérkép az "Ez a webhely" menüben.

  A morzsamenük jelzik, hogy hol vagyunk éppen a webhelyen.