• Példaadat-Cikkek

  efersdsds

  Cikkek száma:
  1
  • Joomla!

   Cikkek száma:
   7
   • Bővítmények

    A Joomla! tartalomkezelő rendszer a bővítményekkel különféle weboldalakat képes létrehozni. A bővítmények 5 alaptípusa létezik: komponensek, modulok, sablonok, nyelvek és beépülők. A webhely tartalmazza azokat a bővítményeket, amelyekkel alapszintű webhelyet hozhatunk létre, de különböző típusú kiegészítő bővítmények ezrei állnak rendelkezésre. A Joomla! Bővítmények Könyvtára a Joomla! bővítmények legnagyobb tárháza.

    Cikkek száma:
    0
    • Komponensek

     A komponensek nagyobb bővítmények, amely a webhely tartalmának legbagyobb részét állítja elő. Minden komponensnek egy vagy több "nézete" van, amelyek a tartalom megjelenítését vezérlik. A Joomla! admdinisztrációs felületén olyan kiegészítő bővítmények vannak mint a Menük, az Átirányítás és a Bővítmény-kezelők.

     Cikkek száma:
     7
    • Modulok

     A modulok a weboldal pozícióiban megjeleníthető kisméretű tartalmi blokkok. A webhely menüi modulokban jelennek meg. A Joomla! rendszerszinten 24 modult tartalmaz a bejelentkezéstől kezdve a keresésen át a véletlenképig. Minden modul neve mod_ karaktersorral kezdődik, de ha megjelenik, akkor annak a címe látható. A leírásokban a címek ugyanazok, mint a nevek.

     Cikkek száma:
     0
     • Tartalmi modulok

      A tartalmi modulok cikket vagy más információt jelenítenek meg a Tartalom komponensből.

      Cikkek száma:
      7
     • Felhasználó modulok

      A felhasználó modulok a felhasználó rendszerrel kommunikálnak. Lehetővé teszik a bejelentkezést, a bejelentkezettek és a legújabban regisztált felhasználók megjelenítését.

      Cikkek száma:
      3
     • Megjelenítő modulok

      Ezek a modulok információkat jelenítenek meg a Tartalom és a Felhasználó komponensek kivételével más komponensekből. Ide tartoznak a a weblinkek, a hírcsatornák és a médiakezelő.

      Cikkek száma:
      6
     • Segédmodulok

      A segédmodulok olyan hasznos funkciókat biztosítanak mint a keresés, hírszolgáltatás és a statisztika.

      Cikkek száma:
      5
     • Navigációs modulok

      A navigációs modulok segítik a látogatót a webhelyen belüli mozgásban és a keresésben.

      A menük a webhely struktúráját tükrözik és segítséget adnak a webhely böngészéséhez. Habár ezek egyazon menümodulon alapulnak, ugyanz az adat többféleképpen jeleníthető meg a rugalmas modulokban.

      A menü tbbféleképpen jelenhet meg (például a felső menü és az Ausztráliai parkok példawebhely menüje) egészen a nagy összetett menükig (például a Joomla! névjegy menünek több szintje is van). Használhatók egyéb típusú megjelenítésre is mint például a webhelytérkép az "Ez a webhely" menüben.

      A morzsamenük jelzik, hogy hol vagyunk éppen a webhelyen.

      Cikkek száma:
      2
    • Sablonok

     A sablonok adják a webhely megjelenési formáját. Meghatározzák az elrendezést, a színeket, a betűtípusokat, a grafikát és más egyedi elemeket. A Joomla! telepítőcsomagjában három webes felületi és két adminisztrációs felületi sablon található. Súgó

     Cikkek száma:
     1
    • Beépülők

     A beépülők kisebb feladatok elvégzésére szakosodott bővítmények, amelyek kiterjesztik a Joomla! keretrendszerét. Egyesek valamelyik bővítményhez kapcsolódnak, mások - például a szövegszerkesztők - a teljes Joomla!-n belül használhatók. A kezdő felhasználók megelégedhetnek a Joomla!-val együtt érkező beépülőkkel. Súgó

     Cikkek száma:
     8
  • Park webhely

   Cikkek száma:
   1
   • Park blog

    Itt Ausztrália parkjairól olvashatók blogok.

    Blogot készíthetünk a webhelyen egy kategória létrehozásával, ebbe a kategóriában lehet bejegyzést beküldeni (ezt hívjuk most Park blognak). Minden blogbejegyzést egy cikk képvisel ebben a kategóriában. Ha egy Kategória blog típusú menüt készítünk egyoszlopos megjelenítéssel, az úgy jelenik meg mint ez az oldal.

    Ha hozzászólási lehetőséget szeretnénk biztosítani a blogbejegyzésekhez, akkor szükség lehet további bővítmények telepítésére, amelyek kezelik a hozzászólásokat, vagy a fenntartják a kapcsolatot valamelyik közösségi webhellyel. A címkézés, és a kapcsolat fenntartása az olvasókkal szintén hasznos lehet. Engedélyezhetjük a Joomla! részét képező hírszolgáltatást is (az Integráció opciónál Megjelenít-re kell állítani a Csatornalink megjelenítése opciót, majd biztosítani kell, hogy a hírszolgáltatás modul megjelenjen a weboldalon).

    Cikkek száma:
    2
   • Fénykép galéria

    Ezek a meglátogatott parkokról készült képek (Wikimedia Commons).

    Itt tanulmányozhatjuk, hogy hogyan lehet egyszerű fotógalériát készíteni cikkek segítségével.

    Minden cikkbe egy bélyegképet kell elhelyezni a "Bővebben..." vonal elé és egy teljes méretű képet utána. A Bevezetőszöveg megjelenítése opciót Elrejt-re kell állítani.

    Cikkek száma:
    0
  • Gyümölcsbolt webhely

   Cikkek száma:
   2
   • Termesztők

    Keressük az ország legjobb gyümölcstermesztőit.

    Minden beszállítónak saját szerkeszthető oldala van. Ennek kipróbálásához létre kell hozni felhasználókat a szállítók felhasználócsoportba és hozzá kell őket rendelni a szállítók cikkeihez.

    Hozzunk létre egy oldalt a termesztők kategóriában annak a felhasználónak és tegyük a szállítót az oldal szerzőjévé. Az a felhasználó szerkesztheti a saját oldalát.

    Ez illusztrálja a Saját tartalmi elem szerkesztésének jogosultságát.

    Cikkek száma:
    2